Publicaties en media

131 resultatenLector Nadja Jungmann was zondag 27 mei te gast bij het debatprogramma Buitenhof. Samen met CDA-wethouder in Almere Froukje de Jonge en de documentairemaker Ester Gould, een van de makers van de documentaireserie Schuldig, sprak zij over het plan van staatssecretaris Tamara van Ark om mensen met schuldenproblemen te helpen. Bron: VPRO, Buitenhof

Lees meer

Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken wil verschillende maatregelen nemen om mensen uit de schulden te helpen. Lector Nadja Jungmann vertelt aan de NOS hoe belangrijk het is om ook de kern van het probleem aan te pakken. “Schulden zijn een gemeentelijke verantwoordelijkheid. Zolang gemeenten niet een duidelijke opdracht krijgen, wordt het probleem niet aangepakt.” …..

Lees meer

Schuldenstress bezorgt mensen slapeloze nachten. RTL beschrijft in dit artikel hoe mensen in de schulden terecht kunnen komen en wat dit met ze doet. Ook Lector Nadja Jungmann komt aan bod. Zij beschrijft de gevolgen van constante stress. Hierdoor komen mensen in een neerwaartse spiraal, waar zij nog maar heel moeilijk uit kunnen komen.

Lees meer
In het regeerakkoord is opgenomen dat het bestaande systeem van loonkostensubsidie wordt ingeruild voor een systeem van loondispensatie. Wie het systeem van loondispensatie doordenkt realiseert zich dat het op twee manieren de kans op financiële problemen vergroot. Een pleidooi voor de handhaving van het huidige systeem van loonkostensubsidie. Lees het volledige artikel. Auteurs: Marco Florijn, …..

Lees meer

In het sociaal domein zijn als gevolg van bezuinigingen concepten als ‘eigen verantwoordelijkheid’ en ‘zelfredzaamheid’ leidend geworden in de publieke dienstverlening. We verwachten van mensen met financiële problemen dat ze bepaald gedrag vertonen om hun situatie op te lossen. Modelgedrag zoals zich actief melden en op alle afspraken verschijnen. Maar de doorwerking van geldstress is …..

Lees meer