Publicaties en media

140 resultaten

thumbnail of Knellende_schuldenwetgeving V2

  Op 3 juli 2018 is het rapport “Knellende schuldenwetgeving” aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Lectoren Nadja Jungmann en Tamara Madern van de Hogeschool Utrecht maakten samen met Roeland van Geuns en André Moerman op verzoek van de Tweede Kamer (i.o.v. de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een analyse over de juridische …..

Lees meer


thumbnail of 2018 Actieplan LVB DEF

Naar aanleiding van het rapport “LVB, schulden en werk” heeft Hogeschool Utrecht samen met 8 instanties die zich richten op re-integratie een actieplan opgesteld waarin de focus wordt gelegd op een uitwerking op de werkvloer en een nauwere samenwerking onderling. Het actieplan vormt tevens de start van een tweejarig programma waarin de betrokken partijen periodiek bij …..

Lees meer

thumbnail of 2018 Rapport LVB, schulden en werk

Het rapport “LVB, Schulden en werk” beschrijft hoe financiële problemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking doorwerken op het dagelijks leven en arbeidsmarktparticipatie. Daarnaast wordt er gekeken naar wat deze mensen nodig hebben om volwaardig(er) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Naast het rapport is er ook een actieplan opgesteld, samen met 8 instanties …..

Lees meer