Publicaties en media van: Gercoline van Beek

18 resultaten


Op 19 januari 2023 zal er op de Hogeschool Utrecht (Padualaan 101, Utrecht Science Park, Utrecht) een symposium plaatsvinden rond het onderwerp ‘Schulden onder delinquenten’ naar aanleiding van de promotie van Gercoline van Beek op dit thema.           Het programma zal zijn van 14:00-16:30u. in collegezaal 2.001, de inloop is vanaf 13:30u. …..

Lees meer

Op 19 december zal Gercoline van Beek in het openbaar haar proefschrift ‘Mea culpa: De complexiteit van financiële problematiek onder reclasseringscliënten’ te verdedigen. De plechtigheid zal plaatsvinden om half 2 in de aula van Tilburg University. Aanmelden kan via deze link. De plechtigheid zal ook online te volgen zijn via deze link. Gercoline heeft de …..

Lees meer

Gercoline van Beek heeft de afgelopen jaren promotieonderzoek gedaan naar schulden onder delinquenten (specifiek reclasseringscliënten). Op 1 december is Gercoline aanwezig in de serie Utrecht Maakt Kennis van Podium (cultureel studentenpodium van de HU) in de theaterzaal van de bibliotheek aan Neude in Utrecht. Een mooi omlijst programma van 19:30-21:00u. Wil je aanwezig zijn? Klik …..

Lees meer

Promovenda Gercoline van Beek heeft een nieuw artikel gepubliceerd in het kader van haar promotieonderzoek. De samenvatting (Engels) is hieronder te lezen. De paper kan gedownload worden.             Purpose – Little is known about effective supervision of offenders with debt. This multiple case study aims to gain insight into working …..

Lees meer

Eén groep burgers die sterk kampt met schuldenproblematiek zijn delinquenten. Deze schulden hangen sterk samen met problemen op andere levensdomeinen. Ook verhogen ze het risico op terugval in criminaliteit. Professionals die met delinquenten werken, zoals reclasseringswerkers, missen veelal methodische handvatten om hen te begeleiden. Adequate begeleiding bij schulden vraagt daarom vroegtijdige en systematische samenwerking met …..

Lees meer

Gercoline van Beek heeft de afgelopen jaren promotieonderzoek gedaan naar schulden onder delinquenten (specifiek reclasseringscliënten). In dit interview met Trajectum, onafhankelijk nieuwsplatform van de Hogeschool Utrecht, vertelt ze onder meer over haar drive voor dit onderwerp en wat zij zoal ontdekte gedurende het onderzoek.

Lees meer

Gercoline van Beek was 6 december op de praktijkdag van Schouder Eronder te gast. Ze vertelde daar over haar promotie onderzoek naar de complexiteit van financiële problematiek onder reclasseringscliënten. Ze liet o.a. zien hoe de praktijk wetenschappelijke inzichten kan gebruiken bij begeleiding van ex-delinquenten richting hulp bij schulden. De praktijkdag gemist? Kijk hier de uitzending …..

Lees meer

De financiële problematiek onder mensen die een delict hebben gepleegd is erg groot. Schulden hebben een sterke negatieve invloed op al hun levensdomeinen en vergroten het risico op terugval in criminaliteit. Toch zijn schulden onderbelicht in de begeleiding van ex-delinquenten. Gercoline van Beek pleit voor meer expliciete aandacht voor schulden in de reclassering. Meer lezen? …..

Lees meer