Publicaties en media van: Rapport

22 resultaten


thumbnail of Kennisinuitvoering.rapport

Wetenschappelijke inzichten bereiken vaak niet de praktijk. Dit blijkt uit onderzoek van het lectoraat Schulden en Incasso, het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam en de leerstoel Psychologische determinanten van financieel keuzegedrag van de Universiteit Leiden. In dit onderzoek stond de vraag centraal welke wetenschappelijke kennis over gedragsverandering aanwezig is in het werkveld …..

Lees meer

thumbnail of Knellende_schuldenwetgeving V2

  Op 3 juli 2018 is het rapport “Knellende schuldenwetgeving” aangeboden aan leden van de Tweede Kamer. Lectoren Nadja Jungmann en Tamara Madern van de Hogeschool Utrecht maakten samen met Roeland van Geuns en André Moerman op verzoek van de Tweede Kamer (i.o.v. de commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een analyse over de juridische …..

Lees meer

thumbnail of 2018 Rapport LVB, schulden en werk

Het rapport “LVB, Schulden en werk” beschrijft hoe financiële problemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking doorwerken op het dagelijks leven en arbeidsmarktparticipatie. Daarnaast wordt er gekeken naar wat deze mensen nodig hebben om volwaardig(er) deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Naast het rapport is er ook een actieplan opgesteld, samen met 8 instanties …..

Lees meerProefschrift van Tamara Madern, de samenvatting Het Nibud introduceerde een handreiking die handvatten biedt voor de preventie en aanpak van schulden. De praktische aanbevelingen  zijn gericht op het bevorderen van gezond financieel gedrag. De handreiking is de uitwerking van het proefschrift van Tamara Madern, destijds werkzaam bij Nibud, die in 2015 promoveerde met haar onderzoek …..

Lees meer


Jongeren vinden het soms lastig om goed met geld om te gaan. De stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) heeft daarom  interventies ontwikkeld gericht op het voorkomen van schulden: een daarvan is Moneymatters en deze is bedoeld voor vmbo-leerlingen. Regioplan en het lectoraat Schulden en Incasso van Hogeschool Utrecht hebben impactonderzoek gedaan naar deze interventies. …..

Lees meer

Jongeren vinden het soms lastig om goed met geld om te gaan. De stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) heeft daarom interventies ontwikkeld gericht op het voorkomen van schulden. Een daarvan is Bright about Money en deze is bedoeld voor havo/vwo leerlingen. Regioplan en het lectoraat Schulden en Incasso van Hogeschool Utrecht hebben impactonderzoek gedaan …..

Lees meer