Publicaties en media van: Anders

78 resultaten


Sinds 2021 zijn gemeenten verplicht tot vroegsignalering van geldproblemen bij inwoners. In de ‘Vroeg Eropaf’ aanpak benaderen gemeenten bewoners met problemen proactief, om zo ergere schulden te voorkomen. Maar hoe leg je contact met deze bewoners? Wat is de beste manier om iemand te benaderen? En als je eenmaal contact hébt: hoe kun je dit …..

Lees meer

Het lectoraat Schulden en Incasso van het Kenniscentrum Sociale Innovatie bij de Hogeschool Utrecht reikt dit jaar voor de vijfde keer de scriptieprijs uit. De winnaar van vorig jaar was Aylin Özdemir, met haar scriptie “Stress-sensitieve spreekkamer van de gemeente Deventer” in opdracht van gemeente Deventer. We willen de scriptieprijs ook dit jaar weer uitreiken aan …..

Lees meer

Door: Marjolein Odekerken Verwey-Jonker Instituut Volgens het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) hebben ruim 400.000 jongeren tussen de 18 en 26 jaar ernstige betalingsproblemen. Een groot deel van deze jongeren heeft inmiddels schulden opgebouwd. Dat blijkt uit de Schulden Monitor van kredietregistratiebureau BKR. Schulden zorgen ervoor dat je als jongere moeilijk aan je toekomst kunt …..

Lees meer

Op 19 januari 2023 zal er op de Hogeschool Utrecht (Padualaan 101, Utrecht Science Park, Utrecht) een symposium plaatsvinden rond het onderwerp ‘Schulden onder delinquenten’ naar aanleiding van de promotie van Gercoline van Beek op dit thema.           Het programma zal zijn van 14:00-16:30u. in collegezaal 2.001, de inloop is vanaf 13:30u. …..

Lees meer

Op 19 december zal Gercoline van Beek in het openbaar haar proefschrift ‘Mea culpa: De complexiteit van financiële problematiek onder reclasseringscliënten’ te verdedigen. De plechtigheid zal plaatsvinden om half 2 in de aula van Tilburg University. Aanmelden kan via deze link. De plechtigheid zal ook online te volgen zijn via deze link. Gercoline heeft de …..

Lees meer

Gercoline van Beek heeft de afgelopen jaren promotieonderzoek gedaan naar schulden onder delinquenten (specifiek reclasseringscliënten). Op 1 december is Gercoline aanwezig in de serie Utrecht Maakt Kennis van Podium (cultureel studentenpodium van de HU) in de theaterzaal van de bibliotheek aan Neude in Utrecht. Een mooi omlijst programma van 19:30-21:00u. Wil je aanwezig zijn? Klik …..

Lees meer

Nadja Jungmann is sinds 1 september benoemd als bijzonder hoogleraar Bijzondere aspecten van het privaatrecht op de Bregstein-leerstoel, aan de Universiteit van Amsterdam. Ze houdt zich in dat kader bezig met het zeer actuele thema van de schuldenproblematiek. In een periode van 3 jaar gaat ze onderzoeken hoe de wetgeving gericht op de aanpak van schulden in de …..

Lees meer

Lector Nadja Jungmann maakte samen met schrijfster Mirjam Pool voor de NVVK een magazine over de enorme inflatie en de impact daarvan op huishoudens en hulpverleners. Het magazine bevat interviews met mensen die vastlopen en professionals die echt niet meer weten hoe ze hun cliënten kunnen voorzien van passende hulp. De magazine is hier te …..

Lees meer

Prinsjesdag – de start van het nieuwe parlementaire jaar. Niet alleen het kabinet spreekt zijn plannen uit maar ook de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft op Prinsjesdag een belangrijke boodschap: we moeten blijven investeren in wetenschappelijke kennis om goed onderbouwde plannen voor de toekomst te maken en nieuwe wegen te ontdekken. Vijf wetenschappers …..

Lees meer