Publicaties en media van: Maud Dolsma

7 resultaten

Stress-sensitief werken is een begrip geworden in het sociaal domein. Dit levert veel op, maar heeft ook een keerzijde. Voor veel doorwerkingen van chronische stress op gedrag, zoals regelmatig te laat komen op een afspraak of geldzaken niet zelfstandig kunnen organiseren, geldt namelijk dat het óók doorwerkingen kunnen zijn van lage basisvaardigheden. Door nadruk op …..

Lees meer

Achter de Voordeur is een project van de Hogeschool Utrecht waarin studenten van verschillende opleidingen de wijk ingaan om de ervaringen en behoefden van mensen met geldzorgen op te halen. Het project keert jaarlijks terug binnen de HU. In Achter de Voordeur 2.0 werden de ervaringen van inwoners met geldzorgen in de Utrechtse wijk Ondiep …..

Lees meer

Achter de Voordeur is een jaarlijks terugkerend onderzoeks- en onderwijsproject, waarin studenten van verschillende opleidingen aan de HU de wijk ingaan om de ervaringen en behoeften op te halen van mensen met geldzorgen. In het eerste onderzoeksjaar (2021) is er onderzoek gedaan in de wijken Leidsche Rijn en Utrecht Zuid. Het onderzoeksteam heeft antwoord gezocht …..

Lees meer

                  In november 2021 is het onderzoek- en onderwijsproject Achter de Voordeur van start gegaan. In deze eerste editie zijn studenten van verschillende opleidingen de wijken Leidsche Rijn en Utrecht Zuid in geweest om met inwoners te praten over geldzorgen. De belangrijke bevindingen van dit eerste onderzoeksjaar …..

Lees meer