Publicaties en media van: Vivian den Hartogh

5 resultaten

Het Lectoraat Schulden en Incasso doet samen met de praktijk onderzoek om uitvoering en beleid te versterken en schuldenproblematiek te verminderen. Zowel de samenwerking tussen schuldhulp en bewind als de kwaliteit van en toezicht op bewindvoering vormen daarbij belangrijke thema’s. Vivian den Hartogh, Rosanne Oomkens en Gercoline van Beek schreven een position paper waarin ze …..

Lees meer


thumbnail of TvS_2018_04_pag19-22

In dit artikel beschrijven onderzoekers van het lectoraat Schulden en Incasso en het lectoraat Armoede Interventies van de Hogeschool van Amsterdam door welke oorzaken mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in financiële problemen komen. Ook beschrijven ze wat signalen van een LVB kunnen zijn en hoe effectieve begeleiding van deze groep mensen in de schuldhulpverlening eruit ziet. Bron: …..

Lees meer

thumbnail of Werkwijzer deel 4 Praktische tips – november 2016

Deze werkwijzer vormt de afsluiting van de vierdelige werkwijzer in het kader van het project ‘Schoenmaker, blijf niet bij je leest!’. De werkwijzer biedt praktische tips voor professionals voor wie de aanpak van schuldenproblematiek niet behoort tot hun core business. De werkwijzer bestaat uit vier delen: impact, gespreksvoering, voorzieningen en praktische tips.

Lees meer

thumbnail of Werkwijzer deel 3 voorzieningen – januari 2016

Deze werkwijzer is het derde deel van de vierdelige werkwijzer in het kader van het project ‘Schoenmaker, blijf niet bij je leest!’. De werkwijzer biedt praktische tips voor professionals voor wie de aanpak van schuldenproblematiek niet behoort tot hun core business. De werkwijzer bestaat uit vier delen: impact, gespreksvoering, voorzieningen en praktische tips.

Lees meer