Publicaties en media van: Uitzending

55 resultaten

In de uitzending van EenVandaag van woensdag 12 april werd besproken dat de gemeente Utrecht de regels voor jongeren in de bijstand gaat versoepelen. Jongeren in de gemeente Utrecht worden niet meer verplicht om vier weken naar werk te zoeken voordat de gemeente ze helpt met een uitkering. Landelijk beleid bepaald dat jongeren tot en …..

Lees meer

Lector en bijzonder hoogleraar schuldenproblematiek  Nadja Jungmann was op woensdag 29 maart te gast bij de uitzending EenVandaag van NpoRadio1. Hier sprak ze over bestaanszekerheid en schuldenproblematiek in Nederland. Dit naar aanleiding van een rapport van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hierin luiden gemeenten de noodklok omdat steeds meer inwoners, jong en oud, met financiële …..

Lees meer

Op donderdag 16 maart was hoogleraar en lector schuldenproblematiek Nadja Jungmann te gast bij de uitzending van Spraakmakers op Npo radio 1. Hier sprak zij over het armoedeprobleem in Nederland. Er dreigen steeds meer mensen onder de armoedegrens te komen. Een groot probleem volgens Jungmann, maar wél een probleem dat oplosbaar is. Jungmann geeft aan …..

Lees meer

7,6 procent van alle huishoudens heeft professionele hulp nodig om de schuldenlast waar zij mee te maken hebben op te lossen. Volgens hoogleraar en lector schuldenproblematiek Nadja Jungmann is de schuldenproblematiek bij deze groep zo ingewikkeld en hoog ten opzichte van het inkomen, dat het niet realistisch is dat schulden afbetaald kunnen worden zonder kwijtschelding. …..

Lees meer

Op donderdag 1 november vond het congres van zorgverzekeringslijn plaats, met het thema ‘schulden als gezondheidsprobleem’. Centraal stond de samenwerking tussen het sociaal domein en eerstelijnszorg en de rol van de zorgverzekering. Diverse gastsprekers en experts, waaronder promovenda Annemarieke van der Veer, hebben hun visie toegelicht en gingen met elkaar in gesprek. Naar aanleiding van …..

Lees meer


Als gevolg van de energiecrisis kunnen steeds meer mensen de rekening niet betalen. Niet iedereen heeft spaargeld om dit op te vangen. Incasso en deurwaardersorganisaties maken zich op voor drukke tijden. Wat is de rol van deze partijen? Daarover gaat de nieuwslezer van RTV Utrecht over in gesprek met lector Tamara Madern. Luister hier het …..

Lees meer

Op 10 oktober 2022 vond een nieuwe radio-uitzending van ‘Spraakmakers’ plaats. In deze uitzending werd de stelling ‘de norm om energietoeslag te krijgen moet overal hetzelfde zijn’ besproken. Gemeenten zijn bij de energietoeslag gebonden aan de norm dat deze alleen toegekend mag worden aan mensen met een inkomen van maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. …..

Lees meer