Publicaties en media van: Uitzending

21 resultaten

Op woensdag 14 november 2018 werd in Den-Haag SchuldenlabNL gelanceerd. Een breed ondersteund platform waar publieke en private partners samenwerken in projecten en pilots rondom armoede- en schuldenproblematiek. Lector Tamara Madern was bij deze lancering en bespreekt met Frederieke Hegger (RTLZ) en Albert Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden) over de schuldenproblematiek in Nederland en …..

Lees meer


‘Studieleningen worden straks duurder. Minister van Engelshoven wil de rente op de leningen voor 10 jaar vastzetten, in plaats van 5 jaar. De rente op langer lopende leningen is hoger. Dit heeft gevolgen voor studenten. Studieschuld speelt namelijk naast studiestress vaak een hoofdrol in het studentenleven. Nadja Jungmann licht dit in onderstaande uitzending kort toe: …..

Lees meerIn deze podcast vertellen de deelnemers aan de documentaire “Schuldig” (HUMAN) over wat de serie voor hun heeft betekend. Ook wordt er gesproken met lector Nadja Jungmann. Over de kwaliteit van schuldhulpverlening en over de vraag: in hoeverre moeten mensen in de schulden op de blaren zitten? Bron: www.human.nl

Lees meer
Kassa: de maand van het budget Het Nibud stelt dat kinderen vanaf hun zesde, als ze kunnen rekenen en de munt- en briefeenheden kunnen herkennen, zakgeld zouden kunnen krijgen. Nadja Jungmann benadrukt het belang daarvan. “Het maakt niet uit hoeveel het kind krijgt, het geven van zakgeld is verstandig. Het kind leert daarvan omgaan met …..

Lees meer