Publicaties en media van: Interview

34 resultaten

Naar aanleiding van de kinderopvangtoeslagaffaire kwamen ook op gemeentelijk niveau uitvoerend professionals in een lastig pakket. Rosanne Oomkens, senior onderzoeker binnen het lectoraat Schulden en Incasso deed onderzoek naar de knellende mechanismen in de uitvoering van de wet- en regelgeving en beleid. In het onderzoek ligt de nadruk op het signaleren, agenderen en opvolgen van …..

Lees meer

De afgelopen jaren hebben gemeenten veel geld geïnvesteerd in het eerder bereiken van inwoners met schuldenproblematiek. Binnen het veld van schuldhulpverlening zijn hiervoor onder andere jongereninterventies ingezet. Op dit moment is nog maar weinig bekend over de effectiviteit van deze interventies voor die doelgroep. Daarom wordt in het onderzoek ‘Eerder uit de schulden: wat werkt?’ …..

Lees meer


Tamara Madern, lector Schuldpreventie en Vroegsignalering, werd door Werk aan Uitvoering geïnterviewd over stress-sensitief werk. “Het is niet alleen relevant voor mensen in de schulden, maar voor het hele sociale domein. Veel dienstverlening van de overheid kan  stress-sensitiever worden ingericht.” Meer weten? Lees het interview hier.

Lees meer

In een gesprek met Nationale Nederlanden geeft lector Schulden en Incasso en bijzonder hoogleraar schuldenproblematiek Nadja Jungmann tips aan werkgevers over hoe zij zo goed mogelijk om kunnen gaan met financiële stress onder werknemers. Financiële stress heeft namelijk invloed op het werk en kan leiden tot verzuim. Het Nibud berekende eerder al dat een werknemer …..

Lees meer


Lector en hoogleraar Nadja Jungmann werd mr. van de week. Zij werd door mr-online.nl geïnterviewd over haar kijk op schuldenproblematiek en de actualiteiten daarin. Schuldenproblematiek is op dit moment een actueel onderwerp, nu velen zich afvragen of ze financieel gezien het einde van de maand wel gaan halen. Nadja herkent deze zorgen in haar eigen …..

Lees meer


Gercoline van Beek heeft de afgelopen jaren promotieonderzoek gedaan naar schulden onder delinquenten (specifiek reclasseringscliënten). In dit interview met Trajectum, onafhankelijk nieuwsplatform van de Hogeschool Utrecht, vertelt ze onder meer over haar drive voor dit onderwerp en wat zij zoal ontdekte gedurende het onderzoek.

Lees meer

Lector Nadja Jungmann werd geïnterviewd door Sociale Vraagstukken over de schuldenproblematiek van de afgelopen jaren en kijkt naar de toekomst. ”Door de coronacrisis wacht ons land een nieuwe vloedgolf van mensen met schulden. Reden te meer om haast te maken met een werkbare aanpak, vindt schuldenexpert Nadja Jungmann. Maar liever niet te radicaal. ‘Beter stevig …..

Lees meer