Publicaties en media van: Anne-Ruth van Leeuwen

4 resultaten

Geldzorgen hebben impact op de gezondheid, daar merk je als zorgprofessional ook veel van: zorgmijding, vragen over de kosten van de behandeling, stoppen met een behandeling, adviezen die niet opgevolgd worden, klachten die voortkomen uit chronische stress. Als zorgprofessional wil je dat de patiënt baat heeft bij jouw zorgverlening. Wat kun je dan doen? Er …..

Lees meer

Het lectoraat Co-design van Hogeschool Utrecht zoekt budgetcoaches en schuldhulpverleners om te praten over energie-armoede. In het project ENPOR proberen we inzichtelijk te krijgen hoe we particuliere huurders die meer dan 10% van hun inkomen uitgeven aan de energierekening kunnen helpen om te besparen. We hebben tot nu toe huishoudens benaderd om een gesprek over …..

Lees meer

Het lectoraat Schulden en Incasso en het Nibud hebben een handreiking opgesteld om deelname aan budgetcursussen te verhogen. Gemeenten en organisaties kunnen deze handreiking gebruiken om te kiezen voor de meeste geschikte interventie.       De handreiking bevat een uitgebreide literatuurstudie waarin vier veelbelovende interventies omschreven worden en verschillende (algemene) tips. De interventies zijn …..

Lees meer

Loonbeslagen, medewerkers die om voorschotten vragen en uitval door financiële stress? Ook als werkgever kom je soms in aanraking met de gevolgen van schulden bij je werknemers. Werkgevers schatten in dat financiële problemen bijdragen aan extra ziekteverzuim tot wel negen dagen per jaar en een afname van de arbeidsproductiviteit van ongeveer 20 procent (Madern, Bos …..

Lees meer