Voor studenten

Naast dat het lectoraat Schulden en Incasso verschillende onderzoeken uitvoert is zij ook betrokken bij het onderwijs van de Hogeschool Utrecht. Onder meer bij de studies Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO rechten en Social Work. Spreekuur Op vrijdagen wordt het financieel spreekuur georganiseerd. Daar is een onderzoeker van het lectoraat aanwezig om alle vragen voor HU .....
Naast dat het lectoraat Schulden en Incasso verschillende onderzoeken uitvoert is zij ook betrokken bij het onderwijs van de Hogeschool Utrecht. Onder meer bij de studies Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO rechten en Social Work.

Spreekuur

Op vrijdagen wordt het financieel spreekuur georganiseerd. Daar is een onderzoeker van het lectoraat aanwezig om alle vragen voor HU studenten te beantwoorden omtrent armoede- en schuldenproblematiek ten behoeve van je studie of afstudeeronderzoek. Meer weten of het spreekuur bezoeken? Klik dan hier.

Afstudeeropdracht

Verschillende studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en Social Work hebben inmiddels een afstudeerscriptie geschreven voor het lectoraat. Op dit moment staat de vacature voor een afstudeeropdracht bij het project Achter de Voordeur open. Ga jij bijna afstuderen en ben je nog op zoek naar een afstudeeronderwerp? Graag denken wij met je mee tijdens het financieel spreekuur.

KSI-scriptie prijs ”schuldenproblematiek”

Het lectoraat Schulden en Incasso is in 2019 gestart met het uitreiken van een scriptieprijs voor de beste scriptie met als onderwerp schulden. Ook in 2023 zijn wij weer op zoek naar de beste scriptie met als onderwerp schulden.

Basisboek aanpak schulden

Lectoren Nadja Jungmann en Tamara Madern hebben een studieboek geschreven voor studenten, ‘Basisboek aanpak schulden’. Hierin staat alles omtrent de schuldenproblematiek en de schuldhulpverlening in Nederland op een toegankelijke manier uitgelegd. Dit boek kun je hier bestellen.

PGA-opdrachten

Voor de tweedejaars studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening fungeert het lectoraat als opdrachtgever voor twee praktijkopdrachten. Studenten zijn betrokken geweest bij verschillende projecten en onderzoeken van het lectoraat. Zo hebben studenten een Geld en Schuldenfestival georganiseerd, bijgedragen aan het onderwijs- en onderzoeksproject Achter de Voordeur en verschillende interventies uitgezocht.

Minor Geld en Schulden

Het lectoraat is betrokken bij de praktijkopdrachten van de minor Geld en Schulden.