Voor studenten

Naast dat het lectoraat Schulden en Incasso verschillende onderzoeken uitvoert is zij ook betrokken bij het onderwijs van de Hogeschool Utrecht. Onder meer bij de studies Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO rechten en Social Work.

Spreekuur

Iedere even week op vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er een spreekuur in lokaal 0.317 (PL 101) waar een onderzoeker van het lectoraat aanwezig is om alle vragen voor HU studenten te beantwoorden omtrent armoede- en schuldenproblematiek ten behoeve van je studie of afstudeeronderzoek.

Afstudeeropdracht

Verschillende studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en Social Work hebben inmiddels een afstudeerscriptie geschreven voor het lectoraat. Ga jij bijna afstuderen en ben je nog op zoek naar een afstudeeronderwerp? Kijk naar de actuele thema’s op deze website! Houdt deze pagina in de gaten, want er zullen meerdere opdrachten geplaatst worden.

KSI-scriptie prijs ”schuldenproblematiek”

Het lectoraat Schulden en Incasso is gestart met een scriptieprijs. Dit jaar is de eerste lichting die ervoor in aanmerking komt. We willen de scriptieprijs uitreiken aan de student SJD of Social Work die de beste scriptie heeft geschreven met als onderwerp schulden. Docenten kunnen hiervoor studenten aanmelden die volgens hen deze prijs verdienen! Een student aanmelden of meer weten? Klik dan hier.

Basisboek aanpak schulden

Lectoren Nadja Jungmann en Tamara Madern hebben een studieboek geschreven voor studenten, ‘Basisboek aanpak schulden’. Hierin staat alles omtrent de schuldenproblematiek en de schuldhulpverlening in Nederland op een toegankelijke manier uitgelegd. Dit boek kun je hier bestellen.

PGA-opdrachten

Voor de tweedejaars studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening fungeert het lectoraat als opdrachtgever voor twee praktijkopdrachten. Studenten zijn betrokken geweest bij verschillende projecten en onderzoeken van het lectoraat. In periode A en B van het studiejaar 2019-2020 komen er weer nieuwe praktijkopdrachten voor de PGA aan.

Minor Geld en Schulden

Het lectoraat is opdrachtgever voor de praktijkopdrachten van de minor Geld en Schulden.