Voor studenten

Naast dat het lectoraat Schulden en Incasso verschillende onderzoeken uitvoert is zij ook betrokken bij het onderwijs van de Hogeschool Utrecht. Onder meer bij de studies Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO rechten en Social Work.

Spreekuur

Iedere even week op vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur is er een spreekuur in lokaal 0.317 (PL 101) waar een onderzoeker van het lectoraat aanwezig is om alle vragen voor HU studenten te beantwoorden omtrent armoede- en schuldenproblematiek ten behoeve van je studie of afstudeeronderzoek.

Afstudeeropdracht

Verschillende studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en Social Work hebben inmiddels een afstudeerscriptie geschreven voor het lectoraat. Ga jij bijna afstuderen en ben je nog op zoek naar een afstudeeronderwerp? Kijk naar de actuele thema’s op deze website! Houdt deze pagina in de gaten, want er zullen meerdere opdrachten geplaatst worden. Op dit moment zijn er twee concrete afstudeeropdrachten beschikbaar. Een afstudeeropdracht over Mobility Mentoring en een afstudeeropdracht vanuit het project Studeren zonder Financiële zorgen. Klik op de links voor meer informatie. 

Basisboek aanpak schulden

Lectoren Nadja Jungmann en Tamara Madern hebben een studieboek geschreven voor studenten, ‘Basisboek aanpak schulden’. Hierin staat alles omtrent de schuldenproblematiek en de schuldhulpverlening in Nederland op een toegankelijke manier uitgelegd. Dit boek kun je hier bestellen.

PGA-opdrachten

Voor de tweedejaars studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening fungeert het lectoraat als opdrachtgever voor twee praktijkopdrachten. Studenten zijn betrokken bij het budgetcursusproject en bij het project Studeren zonder Financiële zorgen.
In periode C en D van het studiejaar 2018-2019 komen er weer nieuwe praktijkopdrachten voor de PGA aan.

Minor Geld en Schulden

Het lectoraat is opdrachtgever voor de praktijkopdracht van de minor Geld en Schulden. Momenteel ontwikkelen vijf studenten een interventie voor het project “Studeren zonder Financiële zorgen”.