Afstudeeropdracht ‘Begeleiden van studenten met financiële problemen’. (Reeds vervuld)

 

 

 

 

 

 

 

 

Afstudeeropdracht

Het is inmiddels bekend dat een relatief grote groep studenten kampt met financiële zorgen. Financiële zorgen kunnen zo knellend zijn dat ze studievertraging veroorzaken, of dat zelfs dat de betreffende student de studie niet meer kan afronden en daardoor met een nog grotere studieschuld blijft zitten.

Hogescholen hebben een maatschappelijk zorgplicht voor het (financiële) welzijn van studenten. De HU wil studenten met financiële zorgen begeleiding bieden bij het terug krijgen van de regie over hun financiële situatie. Er zit nogal een taboe op het bespreken van financiële zorgen met anderen. Dit mede omdat de achtergrond van de financiële problemen vaak persoonlijke privéomstandigheden zijn. Hoe zou dus begeleiding op dit vlak er uit moeten zien zodat voor studenten de drempel niet te hoog is om aan te kloppen?

Al op verschillende plekken binnen de HU zijn er initiatieven in ontwikkeling op dit vlak. Het Student Support Centre (SSC) zou graag alle expertise die er binnen de HU (en er buiten) al aanwezig is bundelen om tot een vorm van begeleiding te komen waar de HU student echt wat aan heeft. Daarover gaat deze afstudeeropdracht.

Heb jij zin om op onderzoek uit gaan waar de HU student op het vlak van financiën zorgen behoefte aan heeft? Ben je creatief genoeg om hiervoor een  “product” te ontwikkelen en dat te testen? Meld je dan aan!

Interesse? 

Ben jij student van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of Social Work en lijkt deze afstudeeropdracht je interessant? Mail dan je motivatiebrief naar Femke Noordhoek (femke.noordhoek@hu.nl) en Frans Meeuwsen (frans.meeuwsen@hu.nl). Let op: we hebben inmiddels voldoende aanmeldingen. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze opdracht. 

De afstudeeropdracht zal in periode C van start gaan.