Praatplaat & instructievideo

Voor het project ‘Financiën in de spreekkamer’ heeft het lectoraat Schulden en Incasso samen met Zorggroep Almere een praatplaat ontwikkeld. Aan de hand van deze praatplaat kan de huisarts of praktijkondersteuner schulden bij de patiënt bespreekbaar maken. De praatplaat geeft een cyclus weer die past bij geldzorgen. Patiënten met schulden blijven namelijk vaak in een vicieuze cirkel hangen. Op de achterkant van de praatplaat is ruimte om samen met de patiënt afspraken en doorverwijzingen te noteren. Zo kan een patiënt met schulden warm worden doorverwezen naar de juiste plek.

 

 

Deze praatplaat is een onderdeel van de pilot Schulden in de spreekkamer en wordt op dit moment getest. Dit is dus nog niet de definitieve versie van de praatplaat.  

U kunt de praatplaat downloaden door op onderstaande link te klikken:

Praatplaat Financiën in de spreekkamer

De praatplaat heeft een voor- en achterkant. De praatplaat en de verwijsinformatie kan in de spreekkamer worden gebruikt zonder dat dit een te groot beslag legt op de reguliere werkzaamheden.

Lector Tamara Madern van Hogeschool Utrecht geeft een korte toelichting voor het gebruik van de praatplaat in de spreekkamer. U kunt de instructie hier bekijken: