Oproep scriptieprijs 2023

Het lectoraat Schulden en Incasso van het Kenniscentrum Sociale Innovatie bij de Hogeschool Utrecht reikt dit jaar voor de vijfde keer de scriptieprijs uit. De winnaar van vorig jaar was Aylin Özdemir, met haar scriptie “Stress-sensitieve spreekkamer van de gemeente Deventer” in opdracht van gemeente Deventer. We willen de scriptieprijs ook dit jaar weer uitreiken aan de student SJD of Social Work die de beste scriptie heeft geschreven met als onderwerp schulden. Dat kan op allerlei zaken betrekking hebben: de impact van schulden, de incassopraktijk, de schuldhulpverlening of de bewindvoering, etc. Docenten kunnen studenten voordragen.

 

De afstudeerders zijn nu natuurlijk nog hard bezig. Maar misschien heb je al goede kandidaten in het vizier. Daarom bij deze alvast een vooraankondiging. Uiteraard mag deze oproep ook worden gedeeld met andere docenten. Dit zijn de spelregels.

Wie meld jij aan? Het is heel eenvoudig:

  • Welke van jouw studenten die als eindbeoordeling ten minste een 7,5 hebben gekregen zou deze prijs volgens jou verdienen?
  • Overleg met de student of hij of zij mee wil en kan doen. Sommige scripties mogen van de opdrachtgever niet worden gepubliceerd. Hierover kunnen we in gesprek met de opdrachtgever en de student. We houden altijd rekening met de gemaakte afspraken over vertrouwelijkheid.
  • Vraag de student om een privé-e-mailadres zodat we hem/haar kunnen bereiken, ook na afstuderen en uitschrijving.
  • Stuur de samenvatting van de scriptie(s) en/of het beroepsproduct of (vak)artikel naar ons toe: annemarieke.vanderveer@hu.nl.
  • Doe dat uiterlijk 1 september.
  • Je krijgt dan uiterlijk 15 september een terugkoppeling. De winnende student mailen wij ook.

Wat is de prijs?

  • Een interview met de student met daarbij volop aandacht voor de scriptie. Het interview publiceren we op onze website.
  • Bol.com-bon t.w.v. €50.
  • Indien door de opdrachtgever gewenst, kan het interview aan de opdrachtgever worden voorgelegd.

De jury bestaat uit lector Schuldpreventie en Vroegsignalering Tamara Madern, lector Organiseren van Waardig Werk Josje Dikkers, een professional uit de praktijk en onderzoeker Annemarieke van der Veer. Zij maken een voorselectie en zullen in de tweede ronde de volledige scripties lezen en beoordelen.