E-learning patiënten met schulden in de huisartsenpraktijk geaccrediteerd

De gratis e-learning Patiënten met schulden in de huisartsenpraktijk is geaccrediteerd voor huisartsen en praktijkondersteuners. Zij kunnen 1 PE-punt krijgen als ze de e-learning doorlopen en de toets met een voldoende resultaat afsluiten.

Ook andere eerstelijnszorgprofessionals kunnen de e-learning volgen. In de e-learning leert u over patiënten met schulden. Hoe herkent u een patiënt met schulden, hoe maakt u schulden bespreekbaar en hoe verwijst u een patiënt met schulden goed door?

 

De e-learning maakt deel uit van een interventiepakket dat eerstelijnszorgprofessionals en schuldhulpverlening helpt bij het samen oppakken van schuldenproblematiek. Door alert te zijn op de doorwerking van geldzorgen op gezondheid en daarover in gesprek te gaan, kunnen zorgverleners een preventieve rol vervullen. Door adequaat en warm te verwijzen, en nauw samen te werken met de gemeente, krijgt de gemeente financiële problemen eerder in beeld. Patiënten met schulden kunnen zo in een vroeger stadium door schuldhulpverleners worden geholpen. Dat is van waarde voor de gemeente, zorgverlener en patiënt. Er is minder onnodige zorg en de gezondheid(sbeleving) van mensen met geldzorgen kan hierdoor verbeteren.

Meer informatie over het interventiepakket vindt u hier: Financiën in de spreekkamer (afgerond) – schuldenenincasso.nl

E-learning Patiënten met schulden in de huisartsenpraktijk