Afstudeeropdracht project ‘Naar een effectieve budgetcursus’

Wegens grote belangstelling kan er helaas niet meer gereageerd worden op deze afstudeeropdracht. Kijk op de pagina Voor Studenten voor onze andere afstudeeropdrachten. 

Vanuit het project ‘Naar een effectieve budgetcursus’ zijn voor studenten Sociaal Juridische Dienstverlening of Hbo-rechten twee afstudeeropdrachten beschikbaar.

De opdrachten

Binnen dit project worden twee verschillende budgetcursussen gegeven. Deze worden vergeleken op effectiviteit. Een groot probleem is echter dat veel mensen de weg niet weten te vinden naar deze cursus en dat professionals huiverig zijn met doorverwijzen. Om de juiste mensen te kunnen benaderen is uitwisseling van gegevens nodig, maar de vraag die dan steeds weer opduikt is: wat mag er eigenlijk gedeeld worden? Mag een afdeling van een gemeente potentiële deelnemers doorgeven aan een andere afdeling zodat de mensen gemaild of gebeld kunnen worden? Mag een door de gemeente ingehuurde schuldhulpverleningsorganisatie deze gegevens ontvangen? En hoe zit dat met de uitwisseling met vrijwilligersorganisaties?

Ook tijdens de cursus spelen privacy vragen. Aan de ene kant heeft een deelnemer soms echt extra hulp nodig, mag je de gegevens dan doorspelen? En als de deelnemer toestemming geeft, moet dat dan schriftelijk? Aan de andere kant wordt er tijdens een cursusavond veel informatie gedeeld. Soms vertellen deelnemers ook zaken die mogelijk frauduleus zijn. In hoeverre is een trainer dan verplicht dit te rapporteren en hoe laat je dat de deelnemers weten zonder ze af te schrikken? Is er verschil tussen een externe ingehuurde trainer en een trainer die voor de gemeente werkt?

Interesse?

Wij zijn op zoek naar 2 afstudeerders. Een afstudeerder die zich buigt over het voortraject: wat mag er bij het benaderen van potentiële kandidaten en een afstudeerder die kijkt naar privacyaspecten binnen de cursus. Studeer je SJD of hbo-rechten en lijkt deze afstudeeropdracht je interessant? Mail dan je motivatiebrief naar Tamara Madern via tamara.madern@hu.nl. De afstudeeropdracht zal in periode C van start gaan. We sluiten de opdracht als we twee afstudeerders hebben gevonden.

Wegens grote belangstelling kan er helaas niet meer gereageerd worden op deze afstudeeropdracht. Kijk op de pagina Voor Studenten voor onze andere afstudeeropdrachten.