Opleiding Expert Schuldhulpverlening

Het lectoraat Schulden en Incasso ontwikkelde samen met de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool Saxion een eenjarige Opleiding Expert Schuldhulpverlening. De opleiding is in september 2019 gestart met een testgroep.  Lector Nadja Jungmann: ”Deze opleiding is de erkenning dat schuldhulpverlening een vak is.” 

Verdieping

Veel schuldhulpverleners hebben behoefte aan meer verdieping in hun vak. Om zichzelf als schuldhulpverlener te kunnen verbeteren, om collega’s te kunnen inspireren en een bijdrage te kunnen leveren aan de professionalisering van het vakgebied. Met deze opleiding op masterniveau krijgen schuldhulpverleners de handvatten om door te groeien als expert en om meer professioneel leiderschap te tonen binnen hun organisatie.

Nieuwste inzichten

De schuldhulpverlening is complex en interdisciplinair veld waar onder meer psychologische en juridische kennis moeten worden gecombineerd. De insteek van het programma is primair om deelnemers met de nieuwste inzichten uit verschillende velden in aanraking te laten komen. Lector Tamara Madern: ”Het is belangrijk voor het veld dat het innoveert.” 

Startdatum

Een nieuwe groep deelnemers start op 4 september 2020. Deelnemers moeten minstens twee jaar werkervaring hebben binnen de schuldhulpverlening. De opleiding wordt gegeven door de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool Groningen, de Hogeschool Saxion en het lectoraat Schulden en Incasso (HU). Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen bij de drie hogescholen:

Hogeschool van Amsterdam 

Hogeschool Saxion

Hanzehogeschool Groningen 

 

Projectleider: Danielle Lako
Mail: danielle.lako[at]hu.nl