Opleiding Expert Schuldhulpverlening

Het lectoraat Schulden en Incasso ontwikkelt samen met de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool Saxion een eenjarige Opleiding Expert Schuldhulpverlening. De opleiding moet vanaf het voorjaar 2019 gaan lopen. Lector Nadja Jungmann: ”Deze opleiding is de erkenning dat schuldhulpverlening een vak is.” 

Verdieping

Veel schuldhulpverleners hebben behoefte aan meer verdieping in hun vak. Om zichzelf als schuldhulpverlener te kunnen verbeteren, om collega’s te kunnen inspireren en een bijdrage te kunnen leveren aan de professionalisering van het vakgebied. Met deze opleiding op masterniveau krijgen schuldhulpverleners de handvatten om door te groeien als expert en om meer professioneel leiderschap te tonen binnen hun organisatie.

Nieuwste inzichten

De schuldhulpverlening is complex en interdisciplinair veld waar onder meer psychologische en juridische kennis moeten worden gecombineerd. De insteek van het programma is primair om deelnemers met de nieuwste inzichten uit verschillende velden in aanraking te laten komen. Lector Tamara Madern: ”Het is belangrijk voor het veld dat het innoveert.” 

Testgroep

In het voorjaar van 2019 gaat de opleiding van start met een testgroep. Deze testgroep bestaat uit maximaal 15 deelnemers die minstens twee jaar werkervaring hebben binnen de schuldhulpverlening.

De pilot is al vol. De opleiding wordt straks gegeven door de Hogeschool van Amsterdam, de Hanzehogeschool Groningen en de Hogeschool Saxion. Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen bij deze hogescholen:

http://www.hva.nl/cursus/fmr/opleiding-expert-schuldhulpverlening/opleiding-expert-schuldhulpverlening.html

https://shop.saxion.nl/nl/Cursussen/Opleiding-Expert-Schuldhulpverlening-%28masterniveau%29/p/XCOES

https://www.hanze.nl/nld/onderwijs/economie/instituut-voor-rechtenstudies/opleidingen/bachelor/sociaal-juridische-dienstverlening/beroepsperspectief/verder-studeren/verderstuderen

Projectleider: Danielle Lako
Mail: danielle.lako[at]hu.nl