Oproep scriptieprijs 2021

Het lectoraat Schulden en Incasso van het Kenniscentrum Sociale Innovatie bij de Hogeschool Utrecht reikt dit jaar voor de derde keer een scriptieprijs uit. De winnaar van vorig jaar was Selma Jusufovic met haar scriptie ‘Motivatie is de sleutel naar een schuldenvrije toekomst!’. We willen de scriptieprijs ook dit jaar weer uitreiken aan de student SJD of Social Work die de beste scriptie heeft geschreven met als onderwerp schulden. Dat kan op allerlei zaken betrekking hebben: de impact van schulden, de incassopraktijk, de schuldhulpverlening of de bewindvoering, etc. Docenten van alle Nederlandse hogescholen kunnen studenten aandragen.

 

De afstudeerders zijn nu natuurlijk nog hard bezig. Maar misschien heb je al goede kandidaten in het vizier. Welke van jouw studenten zou deze prijs volgens jou kunnen gaan verdienen? Bij deze alvast een vooraankondiging. Uiteraard mag deze oproep ook worden gedeeld met andere docenten. Dit zijn in het kort de spelregels.

Wie meld jij aan? Het is heel eenvoudig:

  • Voor sommige opleidingen moeten studenten een ander product opleveren dan een scriptie, bijvoorbeeld een praktijkadvies. Ook deze eindproducten kunnen worden aangemeld.
  • De eindbeoordeling van de scriptie is ten minste een 7,5.
  • Overleg met de student of hij of zij mee wil en kan doen. Sommige scripties mogen van de opdrachtgever niet worden gepubliceerd. Hierover kunnen we in gesprek met de opdrachtgever en de student. We houden altijd rekening met de gemaakte afspraken over vertrouwelijkheid.
  • Stuur de samenvatting van de scriptie(s) naar ons toe: annemarieke.vanderveer@hu.nl.
  • Doe dat uiterlijk 9 juli.
  • De jury bestaat uit lector Schuldpreventie en Vroegsignalering Tamara Madern, lector Organiseren van Verandering in het publieke domein Josje Dikkers, een professional uit de praktijk en onderzoeker Annemarieke van der Veer. Zij maken een voorselectie en zullen in de tweede ronde de volledige scripties lezen en beoordelen.
  • Deze informatie is ook (vanaf volgende week) te vinden op: https://schuldenenincasso.nl/studenten/.

Wat is de prijs?

  • Een interview met de student met daarbij volop aandacht voor de scriptie. Het interview publiceren we op onze website. Indien door de opdrachtgever gewenst, kan het interview aan de opdrachtgever worden voorgelegd.
  • Bol.com-bon voor de student t.w.v. €50.

We zijn benieuwd naar de inzendingen! Mochten er vragen zijn, laat het annemarieke.vanderveer@hu.nl weten.