Laura Nuiver

Rol in het lectoraat

Sinds augustus 2023 is Laura Nuiver werkzaam als trainee onderzoeker binnen de lectoraten Schulden en Incasso en Wonen en Welzijn van het Kenniscentrum Sociale Innovatie.

Interesses

Laura heeft een grote interesse in maatschappelijk onderzoek en het sociaal domein. Tijdens haar traineeship wil zij graag haar onderzoeksvaardigheden ontwikkelen en haar kennis binnen het schuldendomein en het onderwerp dakloosheid verdiepen.

Loopbaan

In 2015 behaalde ze haar bachelor Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Een jaar later verhuisde ze naar Denemarken voor een master in Culturele Sociologie. Na het behalen van haar masterdiploma is ze naar Nederland teruggekeerd en heeft twee jaar gewerkt in de financiële wereld. Laura miste in deze wereld sociale betrokkenheid en de ruimte voor onderzoek en innovatie. Zodoende gooide ze het roer om en is ze eerst aan de slag gegaan bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht in de vorm van een werkervaringsplek. Inmiddels is zij trainee onderzoeker voor de lectoraten Schulden en Incasso en Wonen en Welzijn.

Contact

laura.nuiver@hu.nl

https://www.linkedin.com/in/laura-nuiver-a79681184/