11 november: Inspiratiesessie voor werkgevers

Wat: Een inspiratiesessie over schuldenproblematiek op de werkvloer: waarom zou je daarmee aan de slag gaan en hoe zou je dat kunnen doen.
Voor wie: Alle werkgevers die te maken hebben met werknemers met geldzorgen en/of schulden
Wanneer: Donderdag 11 november 13:00-14:00 uur.
Waar: Online via Teams, of Fysiek in Domstad in Utrecht (beperkte hoeveelheid plaatsen)
Aanmelden: stuur een mailtje naar anne-ruth.vanleeuwen@hu.nl

Toegang gratis

 

Loonbeslagen, medewerkers die om voorschotten vragen en uitval door financiële stress? Ook als werkgever kom je soms in aanraking met de gevolgen van schulden bij je werknemers.
Werkgevers schatten in dat financiële problemen bijdragen aan extra ziekteverzuim tot wel negen dagen per jaar en een afname van de arbeidsproductiviteit van ongeveer 20 procent (Madern, Bos & Van der Burg, 2012). De meeste werknemers (78%) geven aan dat zij bij geldproblemen graag hulp zouden krijgen van hun werkgever. Waarbij de helft niet zo snel zelf tegen een werkgever durft te beginnen over de geldzorgen (Wijzer in geldzaken, 2019).

Tijd om met deze thematiek aan de slag te gaan! Want als werkgever kun je een belangrijke (maatschappelijke) bijdrage leveren door alert te zijn op schuldenproblematiek en het gesprek daarover aan te gaan. Je kunt veel persoonlijke ellende voorkomen, de arbeidsproductiviteit in je eigen bedrijf positief beïnvloeden en een bijdrage leveren aan het indammen van de maatschappelijke kosten van schuldenproblematiek.

Vanuit de HU starten we een leernetwerk waarin we met bedrijven aan de slag gaan om met het ontwikkelen van manieren om schulden bij werknemers te signaleren en bespreekbaar te maken. Op 11 november starten we het leernetwerk met een inspiratiesessie. In deze sessie vertellen experts waarom je als werkgever met deze thematiek aan de slag zou kunnen en bieden we doormiddel van een aantal voorbeelden inspiratie voor hoe je aan de slag zou kunnen.

Deze bijeenkomst is zowel online als offline te volgen en gratis toegankelijk voor iedereen. En mocht je na afloop van de sessie concreet aan de slag willen: dan kun je je aanmelden voor 1 van onze leernetwerken (meer informatie).