Afstudeeropdracht betalingsregelingen (reeds vervuld)

Veel mensen met financiële problemen die een hoge rekening niet in één keer kunnen betalen, willen een betalingsregeling afsluiten om het verschuldigde bedrag in termijnen te betalen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een telefoonrekening of het betalen van het eigen risico van de zorgverzekeraar. Mensen zoeken hiervoor vaak op de website van een leverancier naar de mogelijkheden voor een regeling. Maar deze informatie is niet altijd (goed) te vinden. Wij willen graag weten wat de voorkeuren zijn van mensen (waar deze informatie moet staan, welke handelingen ze moeten verrichten, etc.) en hoe dit bij verschillende leveranciers is geregeld.

 

Studenten gaan hiervoor mensen in hun omgeving interviewen over hun voorkeuren en online onderzoek doen. De interviews worden opgenomen en schriftelijk uitgewerkt en geanalyseerd.

De resultaten worden verwerkt in een scriptie.

Interesse? 

Ben jij student van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of Social Work en lijkt deze afstudeeropdracht je interessant? Mail dan je motivatiebrief naar Danielle Lako (danielle.lako@hu.nl). Reageren kan tot 31 december 2019 – let op: deze opdracht is gesloten vanwege voldoende belangstelling. 

De afstudeeropdracht zal in periode C van start gaan.